23. 1. 2012

23.januára 2012

Varenie v parnom hrnci.
Už dlhšie som uvažovala nad kúpou parného hrnca. Dlho som preberala, ktorý bude najlepší a nakoniec som sa rozhodla pre tento - viď. obrázok.
 Tak som sa stala aj ja hrdou majiteľkou !
Hneď som ho vyskúšala, a vymyslela som niečo jednoduché .
Týmto si Vám dovoľujem ponúknuť moju prvú večeru  z parného hrnca.
Bol chutný , rýchlo hotový a hlavne zdravý .   :-)))

Kuracie prsia boli veľmi dobré, zelenina super-na ňu som sa veľmi tešila. Z čoho som bola ale najviac prekvapená boli obyčajné varené zemiaky, teda parené zemiaky - majú úplne inú chuť ako varené .
Postupne sa chcem naučiť variť aj iné recepty na ktoré sa veľmi teším.







Prečo som sa rozhodla kúpiť parný hrniec?
Lebo varenie v pare je nielen zdravé, ale aj rýchle a pohodlné, šetrí čas a nemusím stáť pri hrncoch, jednoducho nastavím časovač a môžem robiť niečo iné. 
A po dnešnej večere sa radím ku zástancom varenia v pare a budem šíriť chváľu na takéto varenie.
Ak máte skúsenosti s varením v pare- napíšte,  potešíte ma.

6 komentárov:

  1. Odpovede
    1. LubkaLetko: musím povedať že to tak aj chutilo...odporúčam ...

      Odstrániť
  2. Joj, aká škoda, že som večerala už o štvrtej :-( Ďakujem za ponúknutie. Jedlo vyzerá veľmi dobre, či aj tak chutilo, to by som povedala, až keby som ochutnala. Raz som bola na jednom predvádzaní hrncov, v ktorých sa varilo bez oleja, v podstate tiež to bolo na princípe pary. No mne tie jedlá z toho nechutili.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daniela Augustka Blah_: chutnalo to veľmi ,ver... aj ja som čakala na výsledok ,chválim ...
      Myslím, že keď je nutné tak pre zdravie spravíme všetko...

      Odstrániť
  3. Ľubica H.2/11/2012

    Hrniec sa mi páči a som zvedavá, či si ho už využila aj druhýkrát a ak áno, čo sa ti podarilo uvariť? Ani tá farba nie je najhoršia, aj keď si sa tešila na iné farebné prevedenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hrniec sa mi nepáči , mýslím farbu. Vyriešila som to tak ,že som ho odložila do špajze.
    Varím-e v ňom pravidelne. Snažím sa vymýšlať nové recepty...

    OdpovedaťOdstrániť